JOY's JOURNEY

Mijn eigen reis terug naar mijzelf, lijf, leven en bedrijf

 

Plan hier een vrijblijvende kennismaking in

A journey within

Alles in mijn leven is gekoppeld aan communicatie en verbinding en al op jonge leeftijd leefde ik vanuit de kernwaarden puurheid, creëren, nieuwsgierigheid en verdieping. Op mijn 17e begon ik aan de opleiding Communicatie. Communicatie dat lag mij wel: Spreken, inspireren, zenden en ontvangen. Na het afronden van de opleiding heb ik verschillende functies bekleed in de marketing, projectmanagement en recruitment. Te gek! Alle ballen hoog houden. Tot het moment dat ik omviel. Ik kwam op een vrij jonge leeftijd al in een burn-out terecht. Achteraf zo logisch. Ik was namelijk zo ver van mezelf verwijderd en leefde het leven wat van mij verwacht werd. Niet het leven dat ik zelf wilde leven.

Op het moment dat mijn hele leven instortte begon mijn leven pas echt. Het vuurtje wat lang gedoofd was, mocht ik zelf weer aansteken. Toen kwam meditatie op mijn pad. Een magische tool die mij steeds dichter en dichter bij mijzelf heeft bracht. Ik startte met zoeken naar de innerlijke stem. Stapje voor stapje begon ik mijn eigen pad te bewandelen.

Ik krabbelde overeind en ging weer aan het werk. Na een aantal freelance jobs in de marketing en HR ging ik aan de slag als coach. Dit vond ik helemaal mijn ding; mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Terwijl ik weer alle ballen hoog hield, stond ik ook steeds vaker stil. Mijn meditatiekussentje werd mijn beste vriend. En deze magische tool wilde ik delen met de wereld om mij heen. Ik startte een opleiding als meditatie trainer. Tijdens deze opleiding heb ik een een prachtig verbindende reis met mijzelf mogen maken (still feel the hallaluja inside)!

Na het afronden van mijn opleiding heb ik nog heel wat cursussen, opleidingen en workshops gevolgd in de richting van mindfulness, meditatie, ademwerk, chakra psychologie, healing, Yoga Nidra en verdiepte ik mij in de wetenschappelijke theorie achter mediteren. Ik volgde een cursus bij Pierre Capel (Emeritus hoogleraar). Ik vond het namelijk ook erg belangrijk om ook echt te kunnen begrijpen wat er nou gebeurde in het lichaam en hersenen.

De geboorte van Connect with Joy

Na een eigen reis te hebben gemaakt van een aantal jaar mediteren, een opleiding en verdiepende cursussen, voelde ik de bevestiging van binnen! Er is zoveel meer in de wereld dan alleen maar hard werken. Ik koos om mijn geluk achterna te gaan.

Op een dag zei een stemmetje van binnen; “JUMP (for Joy)! Stap uit je comfortzone en ga voor je passie, laat de controle los en vertrouw op jezelf”.

Dus ik zei mijn baan op, pakte mijn spullen en vertrok richting het buitenland om daar in alle stilte in de natuur mijn plannen uit te werken.

En zo is in Portugal Connect with Joy geboren en begon ik eenmaal terug in Nederland als meditatie teacher en (adem) coach lessen, workshops en 1-op-1 sessies te verzorgen.

Terwijl ik rustig mijn leven en business aan het opbouwen was, verscheen in de tussentijd mijn spirituele teacher (wat later mijn twinflame bleek te zijn) op mijn pad en ik werd op hele diepe lagen ingewijd om te werken met energie. Mijn verdiepende reis begon in de wereld van tantra, energiewerk, kundalini & breathwork.

The dark night of my Soul

En toen begon mijn Innerlijke proces pas echt. Een bedrijf beginnen en werken met energieen is echt een Speed-ticket zelfontwikkeling. Ik kwam mezelf hartstikke hard tegen. Laag na laag werd tot op mijn knieeen gebracht. Delen van Joy stierven. Familie karma kwam naar de oppervlakte. Vorige levens opende zich in een rap tempo. Laag voor laag werd ik gestript van dat wat ik dacht dat ik was.

De carrièretijger die zichzelf vroeger altijd voorbijliep, kwam ook tijdens deze reis weer in heel hard “werken” terecht. Ik viel terug in al mijn oude patronen en verschillende lessen (ik noem ze inmiddels challenges) verschenen op mijn pad. Misschien herken je ze wel? Twijfel, schaamteloos jezelf durven zijn, uitkomen voor spiritualiteit, onzekerheid, niet kunnen kiezen, eindeloos je aanbod aanpassen, ongeduld (oh ja ongeduld) en nog veel meer.

En terwijl alles van de buitenkant stond, viel bij mij van binnen alles om. Mijn grote ontwaking startte en er raasde een storm door mijn lichaam heen. Ik viel op alle lagen om.

De lessen kwamen zo snel en ik had niet de juiste tools voor mijn integratieproces. Hallo vol hoofd, geladen lichaam en emotionele rollercoaster.

Ik was wederom zo gedisconnect van mijn gevoel terwijl er juist van alles openstond. Ik voelde me zo alleen en eenzaam. En zo verloor ik mezelf in de “Dark Night of my Soul”.

Ik schoot in de rol van eindeloze zoeker. Ik zocht en ik zocht. Ik zocht naar de volgende cursus, naar de volgende opleiding en workshop. Ik zocht.. En alles wat ik zocht was buiten mijzelf. Tot een moment ik niet meer kon, ik viel wederom keihard om. En op dat moment heb ik besloten tijdelijk te stoppen met het ondernemerschap en mij te focussen op mijzelf. Opnieuw met al mijn aandacht terug naar binnen te gaan. Terug naar mijn kern..

De reis terug naar diep in mijn eigen hart en lijf

En zo opende zich de wereld van zenuwstelsel regulatie, somatic movement, energiewerk combineren met lichaamswerk, gezonde voeding en fysieke (kracht) training. Laagje voor laagje landen ik terug in mijn lichaam en terug in het leven.

Ik kreeg als ZZP’r een project- en marketingfunctie waarin ik mee heb geholpen bij het uitbouwen van een groot service bedrijf (lekker aards :P) en vond zo de liefde voor het leven en business weer terug. Ik kon weer van dichtbij ervaren dat elk bedrijf gebouwd wordt vanuit een idee. Ik vond het fascinerend. Zo langzaam aan werd er weer een zaadje van “alles is mogelijk te creëren in het leven” in mij gepland.

Tot op een dag tijdens mijn “Innerlijke pauze proces” ik midden op de snelweg reed en er vloog een duif voor het raam. Deze duif gaf me nog net geen knipoog. Het voelde voor mij aan als een duidelijke boodschap van boven. Vrijheid. En in een splitsecond kreeg ik een prachtige boodschappen door van het universum.

“Je bent hier op aarde voor een missie, je missie is groots en krachtig. Je bent hier om de werelden van de hemel en de aarde bij elkaar te brengen. Je bent nodig, dus zorg er dan ook voor dat je echt HIER bent. De wereld heeft je nodig. Stop met vechten, stop met zoeken en komt thuis in het NU en in het LEVEN!

Ik ben gestopt bij het eerste de beste tankstation en ik heb een uur lang de ogen uit mijn kop gejankt. De boodschap was duidelijk, ik mocht weer gaan landen in mijn lichaam en gaan afreizen naar de diepte van mijn hart.

Het niet meer alleen doen

En zo begon ik weer opnieuw op mijn Innerlijke reis. Ditmaal de reis terug naar de liefde en plezier. De weg terug naar vertrouwen en loslaten. De reis terug naar de aarde en mijn lichaam.

Ik ging opnieuw opzoek naar hulp. Naast het hebben van een spirituele teacher kwam ik ditmaal terecht bij een vrouwen cirkels en masterminds. Vanuit daar kwam ik terecht bij verschillende spirituele- en business mentors. Andere coaches die mijn proces begrepen en die mij weer op mijn plek mocht zetten in mijn leven en bedrijf. Oh my hulp krijgen was echt zo hemels. Sparren met iemand die je begrijpt. Het niet meer alleen te hoeven doen. Een liefdevolle stok achter de deur. Ik zo bewoog ik me weer terug naar Joy. Mijn authentieke zelf en de Joy in mijn leven.

En door deze combinatie ging er een wereld voor mij open. Wat nou als het allemaal samen mag komen? Groeien en ondernemen? De aarde en de kosmos? Geld (inmiddels strechte ik mijzelf tot 20K + investeringen) en bezieling (ik liet mij inspireren door sacred teachings).

Haaaa… nou ik kan je vertellen dat ik 2 jaar lang flink gestruggeld heb met het topic geld en bezieling. Totdat ik erachter kwam dat beide elkaar versterken en dat geld vragen voor je spirituele praktijk de uitwisseling tussen geven en nemen versterkt.

Ik ben zelf gaan spelen met het bouwen van van high-end programma’s en stretchte mijzelf daarmee als ondernemer. Ik vond het een fantastisch speelveld, maar kwam er ook snel achter dat alleen maar veel geld vragen niet mijn manier is. Daarom bouwde ik ook lower-end programma’s binnen mijn bedrijf en dat maakte mij heel nederig als ondernemer. Inmiddels voel ik heel veel liefde voor zowel high-end als low-end en de mogelijkheden die je als ondernemer zelf kunt bouwen binnen je bedrijf.

Wat nou als alles mogelijk is in het leven?

En zo opende zich een heel nieuw veld van de wereld van EN EN. Mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn grootse kracht om te bouwen kwam samen met mijn diepe reis in de wereld van energie en dienstbaar zijn aan iets veel groters dan mijzelf!

De energie van “the movement”, de “partyground” en later “the playfield” kwam tot mij en ik vond mijn missie in mensen dieper in ALIVENESS te brengen.

Ik plaatste een tipi in de natuur en trok prachtige mooie zielen aan in groepsprogramma’s en 1:1 trajecten. Ik ervaarde dat het verlangen naar die en en werelden groot was. De wereld van ZIEL en MENS samenbrengen werd zo voor mij een drijfveer.

En zo bouwde ik “Connect with Joy” uit tot een stabiel, maar speels bedrijf!

1 ding wat ik altijd ben blijven doen is mijzelf laten dragen door andere die verder zijn dan ik. Mezelf aan tafels zetten bij leiders. Inmiddels heb een heel team van monikken uit India die mij energetisch dragen en een heel team van soul family, coaches, healers, een business manager en lijfwerkers die mij in leven dragen.

En doordat ik mijzelf laat dragen, vergroot met de dag mijn draagkracht. En deze draagkracht deel ik in alles van mijn werk! Inmiddels sta ik dan ook bekend als drager van de dragers. Is mijn expertise het bouwen van energetische krachtvelden gecombineerd met stabiliteit verankeren in jezefl, lijf, bedrijf en leven.

Dit allemaal om samen met een ieder die in mijn veld stapt te bouwen aan een stabiele toekomst, terwijl we nog meer genieten van het leven. Ik geloof namelijk dit dat als we genieten en bouwen met elkaar combineren we de WERELD kunnen veranderen.

Who is JOY!

De naam “Joy” zegt eigenlijk al genoeg. Niet echt in 1 hokje te plaatsen en beweegt zich graag buiten de gebaande paden. Ze noemen me ook wel eens eigenwijs, eigenzinnig en soms niet helemaal van deze planeet. Toch sta ik met 2 stevig geankerde voeten op de aarde aanwezig in mijn lichaam en in het leven.

“Joy ademt, leeft en geeft zijn wie je diep van binnen echt bent”.

Mijn missie is leiders helpen BEZIELING en LEVEN terug te brengen in zichzelf, werk, relaties en het leven, zodat zij, terwijl zij andere helpen zelf ook echt genieten van de reis van het leven zelf. Als je namelijk geniet van het leven zelf en deze energie doorvertaald in je werk, gaat grootsheid vormen aannemen die oh zo vervullend zijn voor jou en de hele wereld om je heen! Overal waar je komt ben je een verspreider van licht. It’s a ripple effect.

Zelf voel ik mij een bruggenbouwer tussen verschillende werelden. Ik ben een bouwer tussen mens en ziel, diepgang en speelsheid, praktisch en intuïtieve, donker en licht, bezieling en overvloed, rust en beweging, groeien en het leven echt leven.

Ik zie het leven als 1 groot speelveld. Alles wat je diep van binnen verlangd is mogelijk te creëren. De weg ernaar toe is niet altijd even makkelijk, maar ik heb een diep geloof dat vallen en opstaan onderdeel is van het spel des levens. Hoe meer je leert te genieten van de highs, maar ook zeker de lows van het leven, hoe dieper en dieper jij het leven ontvangt. Hoe dieper jij het leven ontvang, hoe meer en meer het leven jou gaat dragen. Het leven gaat dan letterlijk door je hele lijf heen stromen en jou bewegen naar meer leven. Oh en vanuit die plek…. wooshhh.. gaan er oneindige deuren van oneindige mogelijkheden open. Zo wordt A’LIVE een constante staat van zijn en overvloed en succes een logisch gevolg van dit allemaal. It’s a way of living!

Instappen in mijn veld betekent dan ook groots moven, diep landen, diepgang combineren met speelsheid, gedragen worden, heel veel plezier maken en naast veel geven aan andere eindelijk ook overvloedig zelf ontvangen. Want uiteindelijk ben je op aarde gekomen om het leven ten volste te leven. Je bent op aarde om te ervaren en te beleven. Het leven is wat ik je keer op keer dieper laat belichamen en weer laat doorgeven. Inmiddels noem ik het een movement! And a movement it is!