Wordsofjoy

De oneindige ruimte

By mei 4, 2020 mei 29th, 2020 No Comments

Ik vind de lucht dus zo eindeloos fascinerend hè. Als klein meisje kon ik al uren staren naar de wolken of samen met mijn vader vormpjes in de wolken herkennen. Je kon me niet blijer maken. En nu.. nu is het zelfs een van mijn favoriete vormen van meditatie. Gewoon kijken. Met mijn volledige aandacht aanwezig zijn bij alles wat ik zie. Gewoonweg alleen kijken terwijl ik alle gedachten laat komen en gaan. En dan ga ik elke keer weer opnieuw door allemaal lagen heen. Soms is er direct een gevoel van vrede. Soms zijn er die eindeloze springende gedachtes over vroeger en later. Soms is er die oordelende criticus die dan zegt dat ik het veel te druk heb om “niks te doen”. En alles laat ik gewoon opkomen, want daarna gaat het vanzelf wel weer voorbij. En elke keer weer terwijl ik zonder verwachtingen staar naar die oneindige ruimte boven mij, voel ik die oneindige ruimte in mijzelf steeds helderder en rustiger worden. En dan na een tijdje komt er een moment dat ik even helemaal een ben met die open ruimte boven mij, in mij en om mij heen. Dan is er alleen nog maar aanwezigheid. ? #wordsofjoy #meditatie #bewustzijn #aanwezigheid #inhet #moment #zijn #mindful #wolken #schrijven #rust #vrijheid

Joy

Joy

Leave a Reply