Wordsofjoy

De “als ik daar ben dan” gedachten

By april 25, 2020 mei 15th, 2020 No Comments

De “als ik daar ben dan” gedachten – Als het morgen is, dan pak ik het echt op. Als ik die opleiding heb gevolgd, dan ga ik starten. Als ik dat project heb afgerond, dan ga ik beginnen. Als ik daar ben, dan pas ben ik er klaar voor. Als ik daar ben, dan pas ben ik gelukkig. Als ik daar ben, dan komt alles goed. Maar lieverd wat is daar dan? Wat is dat uitzicht waar je zo intens naar verlangt? Liggen daar in dat verre “ikwildaarheen” land dan alle antwoorden die je zoekt?
En stel je nou eens voor… wat nou als je aan de andere kant staat. Daar in dat “ikwildaarheen” land en je ineens ziet dat het daar dus helemaal niet chill is? Ga je dan weer opzoek naar een nieuwe daar? En wat verwacht je daar dan precies te vinden? En wanneer ben je daar dan eindelijk? Wordt “daar dan willen zijn” niet het eindeloos uitstellen van het “daar echt te kunnen komen”? Als ik de afgelopen paar maanden iets geleerd heb dan is dat je niet moet beginnen pas als je daar bent. Begin gewoon daar waar je NU bent. NU, hier, is waar alles begint. Waar je NU bent is namelijk de enige plek waaruit je echt stappen kunt zetten voor je geluk. Dat daar, daar ver in de toekomst kan misschien iets zijn dat wat je zoekt of waar naar je streeft. Maar NU, hier in dit huidige moment spreekt een verlangen waar je NU al gehoor aan mag geven. Dus start maar gewoon lieverd. Begin maar gewoon met alles wat je nu hebt. Kleine stapjes. Gewoon beginnen. Spannend hè?
Ja maar ik ben er nog niet klaar voor.. Ja maar ik weet nog niet genoeg… Ja maar. Ja maar. Ja maar. Oh yes dat echo dat kan soms een pittige tante of meneer zijn. Die wilt niet dat je NU begint. Want dat NU iets doen, dat is namelijk best wel eng. Want NU beginnen betekent namelijk uit je comfortzone stappen. En dat heeft je echo liever niet. Maar weet je.. als je pas begint als je daar bent dan zijn er ook daar die enge beren op de weg. Dus als je gewoon NU, elke dag in het NU een klein stapje zet en luistert naar je verlangens, dan zal die grote sprong daar, daar in de toekomst alleen maar verkleinen. Dus begin vanaf NU, elke keer weer in het NU en niet daar. Je bent er namelijk NU al klaar voor. Je bent er ALTIJD al klaar voor geweest!

Joy

Joy

Leave a Reply