Wordsofjoy

Een beetje vreemd is oké

By april 6, 2020 april 21st, 2020 No Comments

Heel wat jaren heb ik mijzelf klein gevoeld en klein gehouden. Het voelde alsof ik niet thuis hoorde op deze grote boze wereld. Gevoelig.. intens.. vreemde vogel.. anders.. apart.. sensitief.. zweverig.. hooggevoelig.. ik heb het allemaal gevoeld en ik heb het ook allemaal als oordeel naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Heel lang heb ik me daardoor anders gevoeld en ook anders opgesteld. Mijzelf aangepast. Overlevingsmechanismes gecreëerd in pleasen en over mijn grenzen gaan. Sociaal zijn terwijl ik voelde dat de persoon tegenover mij niet oprecht was. Ja zeggen, terwijl mijn systeem van binnen schreeuwde om een dikke nee. Aanpassen aan andere. Kameleonnen … oh eindeloos kameleonnen om het andere maar naar hun zin te maken. Resultaat… vaak lag ik overprikkeld in mijn bed. Mijn systeem van binnen was dan zo ontzettend moe en in plaats van mijzelf de rust te gunnen die ik verdiende, liet ik mijn innerlijke criticus nog even op bezoek komen. Terwijl ik met een bonkend hoofd in mijn bed lag begon de eindeloze innerlijke preek over hoe raar ik wel niet was. Ik had mezelf verstopt achter beschermingslaagjes.
Gelukkig weet ik inmiddels dat een beetje vreemd helemaal oké is. En dat de termen gevoelig en apart gewoon heel goed bij mij passen ? Normaal is ook maar gewoon zo normaal joh.
Ik heb ook geleerd voor mezelf te zorgen en daardoor komt overprikkeling nu nog zelden voor. Maar dat heb ik wel moeten leren. Ik heb moeten durven luisteren en vertrouwen op mijn eigen gevoel en intuïtie. Met vallen en opstaan. Weer vallen en opkrabbelen. Weer vallen en dan echt durven opstaan. Leren te luisteren naar mijn eigen hart. And once you turn that page honey, you never want to go back. En natuurlijk word ik nog steeds opnieuw getest. Nog steeds krijg ik hier lessen is. Die lessen zie ik nu als een check-in of ik wel nog blijf kiezen voor mijn eigen geluk. Mezelf blijven aankijken in de spiegel.. Vertrouwen blijf houden in mezelf.. Zien wie ik echt ben.. De boodschap achter al deze herhaalde lessen is: blijf het leven leven wat jij wilt, wees gewoon simpelweg jezelf… elke dag opnieuw ?

Joy

Joy

Leave a Reply