Gratis meditatie

Inchecken bij jezelf (inclusief meditatie)

By maart 10, 2020 april 21st, 2020 No Comments

Nog even snel dat to-do-lijstje afwerken, mijn vriendin bellen, mijn moeder feliciteren en ik moet echt niet vergeten vanavond mijn planten water te geven. Dit keer dan ook echt, in plaats van het alleen te benoemen. Dat doe ik al twee weken namelijk en het wordt er niet gezelliger op in huis. Misschien herken je het wel? Druk druk druk. We rennen allemaal als een kip zonder kop rond en proberen de hoogst haalbare resultaten te halen. Waarom? Nou omdat dat gewoonweg van ons verwacht wordt. Omdat wij het gewoonweg dag in dag uit van onszelf verwachten. En aan het einde van de dag is die to-do-lijst nog langer dan aan het begin van de dag. Zoveel te doen, zo weinig tijd!

 Wij hebben onze aandacht continu naar buiten gericht. Focus op ons mega grote sociale leven en op ons werk. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je in je hele leven ongeveer 40 tot 45 jaar van je tijd besteedt aan werken. (Holly shit!) En dan heb ik de avond-piekeruurtjes niet eens meegerekend. Aan aan aan, we staan continu maar aan. Aandacht naar buiten gericht en hup door naar de volgende ronde! 

Naast de drukte is het ook mega belangrijk om momenten voor jezelf in te plannen. Dus zeg eens eerlijk? Wanneer was de laatste keer dat je echt even op de pauzeknop drukte en zei: “ik ben even helemaal aanwezig bij mijzelf, heb je me nodig, spreek een bericht in na de piep”.

 Juistem.. lang geleden? Of misschien weet je niet waar je moet beginnen? Of doe je het wel, maar doe je het wellicht te weinig?  Inchecken bij jezelf — de aandacht op jezelf richten — zou eigenlijk net z’n gewone dagelijkse bezigheid mogen zijn als het drinken van een kopje koffie of thee. Noem het maar het drinken van een kopje aandacht!

Wil jij leren in te checken bij jezelf? Om je op weg te helpen heb ik deze fijne incheck meditatie oefening voor je opgenomen (hij is maar 7 minuten lang). Zet een alarmpje in je telefoon en doe 1 tot 3 keer per dag deze korte oefening. Een oefening die je overal waar je maar bent kunt doen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf eraan te herinneren. Een meditatie die ervoor zorgt dat je de connectie met jezelf verdiept door in te checken bij je emoties, je gedachten, je lichaam en jouw behoeftes gedurende de dag. Deze meditatie is een echte aanrader als je start met jouw meditatiereis. 

ps. vraagt deze meditatie naar meer en ben jij nieuwsgierig geworden naar de wereld van meditatie? In april lanceer ik een cursus genaamd Kickstart Mediteren. In deze cursus neem ik je op een leuke en toegankelijke manier mee in de wereld van mindfull meditatie. Je ontvangt een cursus met video’s, meditatie opnames en heel wat bonus materiaal aan oefeningen en ontspanning. In de cursus begeleid ik je ook richting de stilte and the unknown waar jij jouw eigen teacher kan gaan worden? Wil jij dit? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief zodat jij de eerste bent die een melding krijgt als de cursus online staat!

Let’s Press Pause Together

Joy

Joy