WordsofjoyZelfontwikkeling

Oordelen

By maart 2, 2020 april 21st, 2020 No Comments

Als je het pad van groei bewandeld kom je op een punt terecht waarbij je inziet dat je mag kiezen. Kiezen voor je eigen weg en dus “anders” mag zijn van jezelf of blijven kiezen voor “normaal doen” en doen wat verwacht wordt van jou door andere. Sinds nu een jaar omarm ik het pad van anders zijn. Ondanks ik het heerlijk vind hoe ik mijn leven nu heb ingedeeld en ik inmiddels 1000maal gegroeid ben als persoon, voel ik soms nog wel een diepgeworteld gevoel van binnen, ik noem het een les, dat gaat over het loslaten van oordelen. Wanneer je namelijk wakker wordt en niet meer alleen maar kiest voor “veilig” kunnen mensen je raar gaan vinden. Ik leer tijdens dit proces keer op keer dat het mijn absolute taak is om dicht bij mezelf te blijven en dat het zonde is mijzelf klein te houden. Dat ik dicht bij mijn eigen gevoel mag blijven en daarnaar mag blijven luisteren. Zodra je de connectie met jezelf vergoot hoe meer en meer je in gaat zien. Hoe meer je gaat begrijpen. En hoe meer je leert dat oordelen van een ander, bij een ander horen. Dat jij zelf een keus hebt om dit bij je te dragen of om dit bewust los te laten. En dat het onze taak als mens is om toe te laten ons licht te laten schijnen. Want naast het feit dat er mensen zijn die het niet kunnen waarderen dat jij in jouw volledige potentie stapt, zijn er ook talloze mensen die wachten op jouw licht, jouw woorden en jouw wijsheid. Voor wie jouw boodschap weer hun licht aan doet zetten. Dus laten we onszelf niet meer inhouden door woorden van andere, of angsten voor de oordelen, maar laten we allemaal leren te luisteren naar ons gevoel van binnen en dit durven te delen met de wereld om ons heen. Allemaal elkaars lichtjes aanzetten. Elkaar inspireren!
Heb jij iemand die een inspiratiebron is? Vandaag wil ik je vragen om diegene die jou deze maand heeft geholpen met het sterker laten branden van jouw lichtje eens een lief berichtje te sturen en te bedanken. Let us all shine, we are worth it!

Joy

Joy

Leave a Reply