Mini mindful moment

Een momentje voor jezelf pakken

By februari 29, 2020 april 21st, 2020 No Comments

Een momentje voor jezelf pakken. Hoe vaak doe jij dat? Met mediteren pak je dus elke keer een momentje voor jezelf. En dat momentje voor jezelf pakken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Als je begint met mediteren hoef je namelijk niet gelijk 2 uur lang stil te zitten. Je hoeft eigenlijk niet eens te zitten. Je kunt het ook gewoon doen als je staat, loopt of ligt. Zet voor vandaag eens een alarm in je telefoon (1 of 2 keer) en plan letterlijk een ademruimte in. Gaat je alarm af leg dan even alles neer waar je mee bezig bent (ja ook als je het druk hebt) en pak een momentje voor jezelf met de volgende oefening:

✨Neem 3 keer een diepe ademhaling in door je neus en adem uit door je mond met een diepe zucht.

✨Laat je adem dan terugkeren naar jouw natuurlijke ritme en adem dan 10x heel bewust in en uit door je neus. Tel alle inkomende ademhaling.

✨Als je wilt mag je dit een paar keer herhalen of na 10 ademhalingen stoppen.

✨Neem dan weer drie keer een diepe ademhaling in door je neus en uit door je mond.

✨And you are ready. Ik ben nieuwsgierig merkte je verschil op voor en na je pauze?

Uiteraard is samen mediteren altijd leuker dan alleen. Wil jij zelfstandig leren mediteren samen met mij en een groep like-minded people. Stay tuned! Er komt een online cursus kickstart mediteren aan in April. Met hele toffe inhoud! Let’s press pause together.

Joy

Joy

Leave a Reply