Who is...

Joy

Een reis in mezelf

Alles in mijn leven is gekoppeld aan communicatie en verbinding en al op jonge leeftijd leefde ik vanuit de kernwaarden oprechtheid, creëren, inspireren, nieuwsgierigheid en verdieping. Op mijn 17e begon ik aan de opleiding Communicatie. Communicatie dat lag mij wel: Spreken, inspireren, creëren, zenden en ontvangen. Na het afronden van de opleiding heb ik verschillende functies bekleed in de marketing, projectmanagement en recruitment. Te gek! Alle ballen hoog houden. Tot het moment dat ik omviel. Ik kwam op een vrij jonge leeftijd al in een burn-out terecht. Achteraf zo logisch. Ik was namelijk zo ver van mezelf verwijderd en leefde het leven wat van mij verwacht werd. Niet het leven dat ik zelf wilde leven.

Op het moment dat mijn hele leven instortte begon mijn leven pas echt. Het vuurtje wat lang gedoofd was, mocht ik zelf weer aansteken. Toen kwam meditatie op mijn pad. Een magische tool die mij steeds dichter en dichter bij mijzelf heeft bracht. Ik startte met zoeken naar de innerlijke stem van binnen. Stapje voor stapje begon ik mijn eigen pad te bewandelen.

Ik krabbelde overeind en ging weer aan het werk. Na een aantal freelance jobs in de marketing en HR ging ik aan de slag als coach. Dit vond ik helemaal mijn ding; mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Terwijl ik weer alle ballen hoog hield, stond ik ook steeds vaker stil. Mijn meditatiekussentje werd mijn beste vriend. En deze magische tool wilde ik delen met de wereld om mij heen. Ik startte een opleiding als meditatie trainer. Tijdens deze opleiding heb ik een een prachtig verbindende reis met mijzelf mogen maken (still feel the hallaluja inside)!

Na het afronden van mijn opleiding heb ik nog heel wat cursussen en workshops gevolgd in de richting van mindfulness, meditatie, chakra psychologie, healing, Yoga Nidra en verdiepte ik mij in de wetenschappelijke theorie achter mediteren. Ik volgde een cursus bij Pierre Capel (Emeritus hoogleraar). Ik vond het namelijk ook erg belangrijk om ook echt te kunnen begrijpen wat er nou gebeurde in het lichaam en hersenen tijdens mediteren.

Een diepere verbinding met jezelf aangaan is het hoogst haalbare doel in het leven.

Een diepe duik in mijn eigen binnenwereld

There is more

Na een eigen reis te hebben gemaakt van 4 jaar mediteren, een opleiding en verdiepende cursussen, voelde ik de bevestiging van binnen! Er is zoveel meer in de wereld dan alleen maar hard werken. Ik koos om mijn geluk achterna te gaan.

Op een dag zei een stemmetje van binnen; “JUMP (for Joy)! Stap uit je comfortzone en ga voor je passie. Zeg alle veiligheid op, laat de controle los en vertrouw op jezelf”. Dus ik zei mijn baan op, pakte mijn spullen en vertrok voor een maand richting het buitenland om daar in alle stilte in de natuur mijn plannen uit te werken. And there Connect with Joy was born en ik begon als meditatie teacher lessen, workshops en 1-op-1 sessies te verzorgen.

In de tussentijd bleef ik mijzelf verder ontwikkelen. Mijn spirituele teacher verscheen op mijn pad. Ik werd ingewijd om te werken met energie. Mijn mooie persoonlijke verdiepende reis begon in de wereld van tantra, energiewerk, kundalini & breathwork.

How little did I know..

Nadat ik de keus maakte om voor mezelf te kiezen en Connect with Joy te starten, belanden ik pas echt in mijn Innerlijke proces. Een bedrijf beginnen is echt een Speed-ticket zelfontwikkeling. Ik kwam mezelf hartstikke hard tegen. De carrièretijger die zichzelf vroeger altijd voorbijliep, vond het voor zichzelf maar al te spannend om uit haar comfortzone te stappen. Daarnaast ging ik ook hier weer heel hard “werken”. Ik viel terug in al mijn oude patronen. Verschillende lessen (ik noem ze challenges) verschenen op mijn pad. Misschien herken je ze wel? Twijfel, schaamteloos jezelf durven zijn, uitkomen voor spiritualiteit, onzekerheid, niet kunnen kiezen, eindeloos je aanbod aanpassen, ongeduld (oh ja ongeduld) en nog veel meer.

Mijn grote ontwaking startte en er raasde een grote storm door mijn lichaam heen. Ik gaf mezelf alleen niet te tijd om deze storm te verwerken. Ook hierin raasde ik weer door en door. De lessen kwamen zo snel en ik had niet de juiste tools om hiermee om te gaan. Ik nam geen tijd voor mijn integratieproces. Hallo vol hoofd, hallo geladen lichaam, hallo emotionele rollercoaster. Ik was wederom zo gedisconnect van mijn gevoel terwijl er juist van alles openstond. Ik voelde me zo alleen en eenzaam.

Ik schoot daardoor in de rol van eindeloze zoeker. Ik zocht en ik zocht. Ik zocht naar de volgende cursus, naar de volgende opleiding en workshop. Ik zocht.. En alles wat ik zocht was buiten mijzelf. Tot een moment ik niet meer kon. Ik voelde dat ik niet meer genoot van mijn reis. En op het moment dat ik me besefte dat ik niet meer genoot van mijn reis besloot ik deze even tijdelijk te stoppen. Opnieuw met al mijn aandacht terug naar binnen te gaan. Vanuit rust de diepte in te gaan. Terug naar de kern..

De weg terug naar mijn hart

In mijn “Innerlijke pauze proces” zat ik op een dag ik in de auto. Ik reed midden op de snelweg en er vloog een duif voor het raam. Deze duif gaf me nog net geen knipoog. Het voelde voor mij aan als een duidelijke boodschap van boven. Vrijheid. En in een splitsecond kreeg ik een prachtige boodschappen door van het universum.

“Lieverd je bent hier op aarde voor een missie, je missie is groots, mooi, krachtig. Je bent zo nodig, dus zorg er dan ook voor dat je echt HIER bent. Pas dan kan je je missie echt gaan ontvangen. De wereld heeft je nodig. Stop met vechten, stop met zoeken en vind de weg terug naar de liefde.”

Ik ben gestopt bij het eerste de beste tankstation en ik heb de ogen uit mijn kop gejankt. De boodschap was duidelijk, ik mocht weer gaan landen in mijn lichaam en gaan afreizen naar de diepte van mijn hart.

The real destination

En zo begon ik weer opnieuw op mijn Innerlijke reis. Ditmaal de reis terug naar de liefde en plezier. De weg naar niks doen en niet grijpen. De weg terug naar vertrouwen en loslaten.

Eerst pakte ik even een tijdje rust en daarna ging ik opnieuw opzoek naar hulp. Naast het hebben van een spirituele teacher en een healer was ik ditmaal opzoek naar een coach. Iemand die mijn proces begreep en iemand die mij weer op mijn plek mocht zetten. Ik vond ze beide. Een business Coach en een Spiritueel Coach. En oh men coaching is toch echt zo hemels. Sparren met iemand die je begrijpt. Het niet meer alleen te hoeven doen. Een liefdevolle stok achter de deur. Het is zo nodig om een coach te hebben in je proces van zelfontwikkeling, zeker als je steeds dieper gaat.

Ik zo bewoog ik me weer terug naar Joy. Het ondernemerschap is, net zoals het leven zelf, de reis. Het is een spel! En we mogen genieten van dat spel. Hoe meer we streven naar doelen hoe meer we proberen de uitkomst af te dwingen. En die uitkomst afdwingen werkt alleen maar averechts. Het plan is er al, het enige wat we hoeven te doen is telkens weer onze weg terug te vinden naar vertrouwen.

Mijn Zielsmissie: "De Liefde"

Tijdens een hele mooie trancereis met mijn Spirituele Coach mocht ik mijn zielsmissie ontvangen tot in het diepste van mijn zijn. Licht. Er was alleen nog maar licht. In en om mij heen. Er was geen onderscheid meer tussen mij en het licht. Ik was het licht. “Lieve Joy. Jij bent de liefde. Jij bent het licht. Ja de liefde, de liefde is wat je bent. Liefde is wat je te geven hebt. Oneindig. Oneindig veel liefde.” En terwijl ik in en uitademde verscheen mijn lichtteam. Oh my f✨cking god.. het support was oneindig. Één voor een verschenen er energieën van licht en het stopte niet meer. Ze waren oneindig met elkaar verbonden. In de oneindigheid in het licht. Er was geen einde en na een tijdje ook geen begin meer. Er was alleen nog maar licht. Mijn Ziel was verbonden met het licht.

Altijd was dit team al aanwezig en beschikbaar. Altijd. Ik was het gewoon even vergeten en vandaag mocht ik het me weer herinneren. Herinneren waar ik vandaan kwam, herinneren waarom ik thuis zo miste, herinneren dat thuis eigenlijk gewoon binnenin mij zat, binnenin mijn hart. Mijn hart. Mijn hart is de poort naar het licht. Een van “mijn guardian angels” legde zijn hand op mijn hart en toen gebeurde het.. Ik ging open. Helemaal open. Mijn hart schoot open. Er was alleen nog maar licht. De liefde stroomde oneindig. De support was oneindig. Ik tapte in op de bron van onvoorwaardelijke liefde. En zo ontving ik mijn zielsmissie tot in het diepste van mijn zijn. “De reis terug naar de liefde”.

Je bent er echt klaar voor lieve Joy. Jij bent de liefde. De poort naar de liefde. “Het pad van ontwaken is de reis terug naar de liefde. De reis terug naar het hart.” Dat is waarvoor mijn Ziel op aarde is gekomen in deze tijd. Vrouwen begeleiden op hun Innerlijke Reis. De reis terug naar hun hart. De reis terug naar de liefde.  Toen ik weer mijn ogen opendeed en mijn Spirituele Coach via mijn beeldscherm aankeek was het enige wat we zeiden “wauw”. We stroomde beide over in liefde.

Dus lieverd, geloof me als ik zeg dat je het niet meer alleen hoeft te doen, dat je niet meer hard hoeft te werken. Je krijgt oneindig veel support. Er is oneindig veel Licht en Liefde voor je beschikbaar. Het is je geboorterecht om jezelf weer terug te bewegen naar de liefde.. de liefde in en om jou heen.

Dus, ga je mee op reis?

Ik heb een missie. De wereld een liefdevollere plek maken. Dit doe ik door Lichtwerkers te begeleiden op hun Innerlijke Reis. Het pad van ontwaken is de reis terug naar de liefde. De weg terug naar het hart.

De tijd is aangebroken dat we allemaal thuis mogen komen in ons veilige en liefdevolle hart zodat we kunnen gaan leven en ondernemen vanuit vertrouwen, rust en moeiteloosheid.

Ik neem je in een Inner Journey graag mee op reis. Elke Journey is een nieuwe energetische start. Een start die je niet meer alleen hoeft te maken lieverd. I got your back! In een Inner Journey combineren we het spirituele met het aardse. Energie kan namelijk nooit volledig integreren zonder het zetten van concrete stappen. I give you both!

Dus voel jij diep van binnen ook een intens verlangen naar een liefdevollere wereld in en om jou heen? Laat mij je dan meenemen op reis. Op reis terug naar de liefde. De weg terug naar jouw hart.