Who am I

Mijn eigen innerlijke reis terug naar alignment met mijn authentieke zelf en een leven en onderneming vanuit puurheid, joy en moeiteloosheid.

Een reis in mijzelf

Alles in mijn leven is gekoppeld aan communicatie en verbinding en al op jonge leeftijd leefde ik vanuit de kernwaarden puurheid, creëren, nieuwsgierigheid en verdieping. Op mijn 17e begon ik aan de opleiding Communicatie. Communicatie dat lag mij wel: Spreken, inspireren, zenden en ontvangen. Na het afronden van de opleiding heb ik verschillende functies bekleed in de marketing, projectmanagement en recruitment. Te gek! Alle ballen hoog houden. Tot het moment dat ik omviel. Ik kwam op een vrij jonge leeftijd al in een burn-out terecht. Achteraf zo logisch. Ik was namelijk zo ver van mezelf verwijderd en leefde het leven wat van mij verwacht werd. Niet het leven dat ik zelf wilde leven.

Op het moment dat mijn hele leven instortte begon mijn leven pas echt. Het vuurtje wat lang gedoofd was, mocht ik zelf weer aansteken. Toen kwam meditatie op mijn pad. Een magische tool die mij steeds dichter en dichter bij mijzelf heeft bracht. Ik startte met zoeken naar de innerlijke stem. Stapje voor stapje begon ik mijn eigen pad te bewandelen.

Ik krabbelde overeind en ging weer aan het werk. Na een aantal freelance jobs in de marketing en HR ging ik aan de slag als coach. Dit vond ik helemaal mijn ding; mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Terwijl ik weer alle ballen hoog hield, stond ik ook steeds vaker stil. Mijn meditatiekussentje werd mijn beste vriend. En deze magische tool wilde ik delen met de wereld om mij heen. Ik startte een opleiding als meditatie trainer. Tijdens deze opleiding heb ik een een prachtig verbindende reis met mijzelf mogen maken (still feel the hallaluja inside)!

Na het afronden van mijn opleiding heb ik nog heel wat cursussen en workshops gevolgd in de richting van mindfulness, meditatie, chakra psychologie, healing, Yoga Nidra en verdiepte ik mij in de wetenschappelijke theorie achter mediteren. Ik volgde een cursus bij Pierre Capel (Emeritus hoogleraar). Ik vond het namelijk ook erg belangrijk om ook echt te kunnen begrijpen wat er nou gebeurde in het lichaam en hersenen tijdens mediteren.

Een deep dive

Mijn eigen binnenwereld in

Na een eigen reis te hebben gemaakt van een aantal jaar mediteren, een opleiding en verdiepende cursussen, voelde ik de bevestiging van binnen! Er is zoveel meer in de wereld dan alleen maar hard werken. Ik koos om mijn geluk achterna te gaan.

Op een dag zei een stemmetje van binnen; “JUMP (for Joy)! Stap uit je comfortzone en ga voor je passie. Zeg alle veiligheid op, laat de controle los en vertrouw op jezelf”.

Dus ik zei mijn baan op, pakte mijn spullen en vertrok richting het buitenland om daar in alle stilte in de natuur mijn plannen uit te werken. En daar is Connect with Joy geboren. Toen ik terug kwam in Nederland begon ik als meditatie teacher lessen, workshops en 1-op-1 sessies te verzorgen.

In de tussentijd bleef ik mijzelf verder ontwikkelen. In de tussentijd verscheen mijn spirituele teacher op mijn pad en werd ik ingewijd om te werken met energie. Mijn mooie persoonlijke verdiepende reis begon in de wereld van tantra, energiewerk, kundalini & breathwork.

A honest check-in

How little did I know

Nadat ik de keus maakte om voor mezelf te kiezen en Connect with Joy te starten, belanden ik pas echt in mijn Innerlijke proces. Een bedrijf beginnen en werken met energieen is echt een Speed-ticket zelfontwikkeling. Ik kwam mezelf hartstikke hard tegen.

De carrièretijger die zichzelf vroeger altijd voorbijliep, vond het voor zichzelf maar al te spannend om uit haar comfortzone te stappen. Daarnaast ging ik ook hier weer heel hard “werken”. Ik viel terug in al mijn oude patronen en verschillende lessen (ik noem ze inmiddels challenges) verschenen op mijn pad. Misschien herken je ze wel? Twijfel, schaamteloos jezelf durven zijn, uitkomen voor spiritualiteit, onzekerheid, niet kunnen kiezen, eindeloos je aanbod aanpassen, ongeduld (oh ja ongeduld) en nog veel meer.

En terwijl alles van de buitenkant stond, viel bij mij van binnen alles om. Mijn grote ontwaking startte en er raasde een storm door mijn lichaam heen.

De lessen kwamen zo snel en ik had niet de juiste tools om hiermee om te gaan. Ook hierin raasde ik weer door en door. Ik nam geen tijd voor mijn integratieproces. Hallo vol hoofd, geladen lichaam en emotionele rollercoaster.

Ik was wederom zo gedisconnect van mijn gevoel terwijl er juist van alles openstond. Ik voelde me zo alleen en eenzaam. En zo verloor ik mezelf in de “Dark Night of my Soul”.

Ik schoot in de rol van eindeloze zoeker. Ik zocht en ik zocht. Ik zocht naar de volgende cursus, naar de volgende opleiding en workshop. Ik zocht.. En alles wat ik zocht was buiten mijzelf. Tot een moment ik niet meer kon, ik viel wederom keihard om. En op dat moment heb ik besloten tijdelijk te stoppen met het ondernemerschap en mij te focussen op mijzelf. Opnieuw met al mijn aandacht terug naar binnen te gaan. Terug naar mijn kern..

Een reis mijn hart in

In mijn “Innerlijke pauze proces” zat ik op een dag ik in de auto. Ik reed midden op de snelweg en er vloog een duif voor het raam. Deze duif gaf me nog net geen knipoog. Het voelde voor mij aan als een duidelijke boodschap van boven. Vrijheid. En in een splitsecond kreeg ik een prachtige boodschappen door van het universum.

“Lieverd je bent hier op aarde voor een missie, je missie is groots, mooi, krachtig. Je bent zo nodig, dus zorg er dan ook voor dat je echt HIER bent. De wereld heeft je nodig. Stop met vechten, stop met zoeken en vind de weg terug naar je hart, de liefde en de aarde.

Ik ben gestopt bij het eerste de beste tankstation en ik heb een uur lang de ogen uit mijn kop gejankt. De boodschap was duidelijk, ik mocht weer gaan landen in mijn lichaam en gaan afreizen naar de diepte van mijn hart.

The real destination

Terug naar de aarde

En zo begon ik weer opnieuw op mijn Innerlijke reis. Ditmaal de reis terug naar de liefde en plezier. De weg terug naar vertrouwen en loslaten. De reis terug naar de aarde en mijn lichaam.

Ik ging opnieuw opzoek naar hulp. Naast het hebben van een spirituele teacher kwam ik ditmaal terecht bij een vrouwencirkel. Daar ging een wereld voor mij open. Met mij waren er nog heeel veel andere zielen die dit pad bewandelen. Ik was niet meer de enige vreemde vogel hier op aarde.

Vanuit de vrouwencirkel kwam ik terecht bij een spiritueel- en een business mentor. 2 prachtige vrouwen die mijn proces begrepen en die mij weer op mijn plek mocht zetten in mijn leven bedrijf. Oh my hulp krijgen was echt zo hemels. Sparren met iemand die je begrijpt. Het niet meer alleen te hoeven doen. Een liefdevolle stok achter de deur. Ik zo bewoog ik me weer terug naar Joy. Mijn authentieke zelf en de Joy in mijn leven.

En door deze combinatie ging er een wereld voor mij open. Wat nou als het allemaal samen mag komen. Groeien en ondernemen. De aarde en de kosmos. Diep de energie induiken om het vervolgens te integeren in je leven?

Mijn authentieke draagkracht

Deze lange reis heeft mij uiteindelijk diep doen laten voelen dat de hemel met de aarde verbinden door diep energetisch werk en praktische integratie guidance dus mijn zielsexpertise is.

De naam “Joy” zegt eigenlijk al genoeg. Niet echt in 1 hokje te plaatsen en beweegt zich graag buiten de gebaande paden. Ze noemen me ook wel eens eigenwijs, eigenzinnig en soms niet helemaal van deze planeet. Toch sta ik met 2 stevig geankerde voeten op de aarde aanwezig in mijn lichaam en in het leven.

“Joy ademt, leeft en geeft zijn wie je diep van binnen echt bent”.

Als drager van de dragers begeleid ik coaches, teachers. leiders en space holders bij het verankeren van een stabiel maar vrij bedrijf en leven.

Mijn missie is leiders helpen groots te groeien op een speelse en menselijke manier, zodat zij, terwijl zij andere helpen zelf genieten van de reis van het leven. Als je namelijk een bedrijf neerzet vanuit bezieling en tegelijkertijd geniet van het leven zelf, gaat grootsheid vormen aannemen die oh zo vervullend zijn voor jou, de wereld om je heen en de aarde! Overal waar je komt ben je een verspreider van het licht. It’s a ripple effect of love.

Zelf voel ik mij een bruggenbouwer tussen verschillende werelden. Ik ben een bouwer tussen hemel en aarde, diepgang en doen, business en energetics, spiritualiteit en overvloed, mens en ziel, hemel en aarde en god en het leven.

Instappen in mijn veld betekent dan ook groots moven, diep landen, gedragen worden, heel veel plezier maken en naast veel geven aan andere eindelijk ook overvloedig zelf ontvangen. Want uiteindelijk ben je op aarde gekomen om het leven ten volste te leven. Je bent op aarde om te ervaren en te beleven. Het leven is wat ik je keer op keer dieper laat belichamen en weer laat doorgeven. Inmiddels noem ik het een movement! And a movement it is!