Who is...

Joy

Een reis in mezelf

Alles in mijn leven is gekoppeld aan communicatie en verbinding en al op jonge leeftijd leefde ik vanuit de kernwaarden oprechtheid, creëren, inspireren, nieuwsgierigheid en verdieping. Op mijn 17e begon ik aan de opleiding Communicatie. Communicatie dat lag mij wel: Spreken, inspireren, creëren, zenden en ontvangen. Na het afronden van de opleiding heb ik verschillende functies bekleed in de marketing, projectmanagement en recruitment. Te gek! Alle ballen hoog houden. Tot het moment dat ik omviel. Ik kwam op een vrij jonge leeftijd al in een burn-out terecht. Achteraf zo logisch. Ik was namelijk zo ver van mezelf verwijderd en leefde het leven wat van mij verwacht werd. Niet het leven dat ik zelf wilde leven.

Op het moment dat mijn hele leven instortte begon mijn leven pas echt. Het vuurtje wat lang gedoofd was, mocht ik zelf weer aansteken. Toen kwam meditatie op mijn pad. Een magische tool die mij steeds dichter en dichter bij mijzelf heeft bracht. Ik startte met zoeken naar de innerlijke stem van binnen. Stapje voor stapje begon ik mijn eigen pad te bewandelen.

Ik krabbelde overeind en ging weer aan het werk. Na een aantal freelance jobs in de marketing en HR ging ik aan de slag als coach. Dit vond ik helemaal mijn ding; mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Terwijl ik weer alle ballen hoog hield, stond ik ook steeds vaker stil. Mijn meditatiekussentje werd mijn beste vriend. En deze magische tool wilde ik delen met de wereld om mij heen. Ik startte een opleiding als meditatie trainer. Tijdens deze opleiding heb ik een een prachtig verbindende reis met mijzelf mogen maken (still feel the hallaluja inside)!

Na het afronden van mijn opleiding heb ik nog heel wat cursussen en workshops gevolgd in de richting van mindfulness, meditatie, chakra psychologie, healing, Yoga Nidra en verdiepte ik mij in de wetenschappelijke theorie achter mediteren. Ik volgde een cursus bij Pierre Capel (Emeritus hoogleraar). Ik vond het namelijk ook erg belangrijk om ook echt te kunnen begrijpen wat er nou gebeurde in het lichaam en hersenen tijdens mediteren.

Een diepere verbinding met jezelf aangaan is het hoogst haalbare doel in het leven.

Een diepe duik in mijn eigen binnenwereld

There is more

Na een eigen reis te hebben gemaakt van 4 jaar mediteren, een opleiding en verdiepende cursussen, voelde ik de bevestiging van binnen! Er is zoveel meer in de wereld dan alleen maar hard werken. Ik koos om mijn geluk achterna te gaan.

Op een dag zei een stemmetje van binnen; “JUMP (for Joy)! Stap uit je comfortzone en ga voor je passie. Zeg alle veiligheid op, laat de controle los en vertrouw op jezelf”. Dus ik zei mijn baan op, pakte mijn spullen en vertrok voor een maand richting het buitenland om daar in alle stilte in de natuur mijn plannen uit te werken. And there Connect with Joy was born en ik begon als meditatie teacher lessen, workshops en 1-op-1 sessies te verzorgen.

In de tussentijd bleef ik mijzelf verder ontwikkelen. Mijn spirituele teacher verscheen op mijn pad. Ik werd ingewijd om te werken met energie. Mijn mooie persoonlijke verdiepende reis begon in de wereld van tantra, energiewerk, kundalini & breathwork.

How little did I know..

Nadat ik de keus maakte om voor mezelf te kiezen en Connect with Joy te starten, belanden ik pas echt in mijn Innerlijke proces. Een bedrijf beginnen is echt een Speed-ticket zelfontwikkeling. Ik kwam mezelf hartstikke hard tegen. De carrièretijger die zichzelf vroeger altijd voorbijliep, vond het voor zichzelf maar al te spannend om uit haar comfortzone te stappen. Verschillende lessen (ik noem ze challenges) verschenen op mijn pad. Misschien herken je ze wel? Twijfel, schaamteloos jezelf durven zijn, uitkomen voor spiritualiteit, onzekerheid, niet kunnen kiezen, eindeloos je aanbod aanpassen, ongeduld (oh ja ongeduld) en nog veel meer.

Steeds meer en meer lagen kon in van mezelf afpellen en hoe meer ik dat deed hoe gevoeliger ik werd. Het healingswerk keerde me binnenste buiten en ondersteboven. Holly shit! This was the real deal. Er werd zoveel bij mij wakker, ik werd klaargestoomd voor een diep intern reinigingsproces.

Mijn grote ontwaking startte en ik kwam in een zogenoemde “dark night of the soul” terecht. Er was zoveel bij mij wakker en er raasde een grote storm door mijn lichaam heen. Ik gaf mezelf alleen niet te tijd om deze storm te verwerken. Ook hierin raasde ik weer door en door. De lessen kwamen zo snel en ik had niet de juiste tools om hiermee om te gaan. Ik nam geen tijd voor mijn integratieproces. Hallo vol hoofd, hallo geladen lichaam, hallo emotionele rollercoaster. Ik was wederom zo gedisconnect van mijn gevoel terwijl er juist van alles openstond.

Ik schoot daardoor in de rol van eindeloze zoeker. Ik zocht en ik zocht. Ik zocht naar de volgende cursus, naar de volgende opleiding en workshop. Ik zocht.. En alles wat ik zocht was buiten mijzelf. Tot een moment ik niet meer kon. Ik voelde dat ik niet meer genoot van mijn reis. En op het moment dat ik me besefte dat ik niet meer genoot van mijn reis besloot ik deze even tijdelijk te stoppen. Opnieuw met al mijn aandacht terug naar binnen te gaan. Vanuit rust de diepte in te gaan. Terug naar de kern..

De weg terug naar mijn hart

In mijn “Innerlijke pauze proces” zat ik op een dag ik in de auto. Ik reed midden op de snelweg en er vloog een duif voor het raam. Deze duif gaf me nog net geen knipoog. Het voelde voor mij aan als een duidelijke boodschap van boven. Vrijheid. En in een splitsecond kreeg ik een prachtige boodschappen door van het universum.

“Lieverd je bent hier op aarde voor een missie, je missie is groots, mooi, krachtig. Je bent zo nodig, dus zorg er dan ook voor dat je echt HIER bent. Hier op aarde, je zweeft nu. Je zweeft tussen hemel en aarde in en het is je geboorterecht om beide werelden groots te gaan omarmen. We hebben je nodig. De wereld heeft je nodig.”

Ik ben gestopt bij het eerste de beste tankstation en ik heb de ogen uit mijn kop gejankt. De boodschap was duidelijk, ik mocht weer landen hier op aarde in mijn lichaam en gaan afreizen naar mijn hart en mijn gevoel.

The real destination

Ik had me zo ontwikkelend in het spirituele, maar ik vergat het aardse. Ik was zo aan het zoeken geslagen dat ik vergat te kijken naar al die mooie stappen die ik al had gezet. Jeetje mina, dat besef deed pijn! En zo begon ik weer opnieuw op mijn Innerlijke reis. Ditmaal de reis terug naar plezier. Terug naar het echt omarmen van mijn reis hier op aarde. Alle kennis van boven en alle opengezette poorten te gaan gebruiken om te gaan spelen op aarde.

De echte reis terug naar Joy. De reis terug naar binnen. Alles begint namelijk van binnenuit. ALLES! Dus ook je bedrijf. Ik besefte me dat als ik niet genoot van mijn leven en de reis die ik aan het afleggen ben hier op aarde, ik ook niet kon genieten van mijn reis als onderneemster.

Ik verdiepte me in de wereld van vrouw zijn, intimiteit en pleasure. Ik verdiepte me in de wereld van voelen, acceptatie en toelaten. Ik verdiepte me ook in de wereld van de mannelijke en vrouwelijke energie. En ik startte een SOMA breathwork opleiding.

Ik ging opnieuw opzoek naar hulp. Naast het hebben van een spirituele teacher en een healer was ik ditmaal opzoek naar een coach. Iemand die het aardse en het hemelse met elkaar combineert. Beide zijn namelijk zo nodig als je vanuit plezier wilt ondernemen. En oh men coaching is toch echt zo hemels. Sparren met iemand die je begrijpt. Het niet meer alleen te hoeven doen. Een liefdevolle stok achter de deur. Het is zo nodig om een coach te hebben in je proces van zelfontwikkeling, zeker als je steeds dieper gaat.

Ik leerde me langzaam weer terug te bewegen richting plezier. Plezier in Connect with Joy en in mensen helpen. Het ondernemerschap is, net zoals het leven zelf, de reis. Het is een spel! En we mogen genieten van dat spel. Hoe meer we streven naar doelen hoe meer we proberen de uitkomst af te dwingen. En die uitkomst afdwingen werkt alleen maar averechts. Het plan is er al, het enige wat we hoeven te doen is telkens weer onze weg terug te vinden naar vertrouwen.

Ik heb een missie

En zo werd Connect with Joy 2.0 geboren. Ik connecte met mijn innerlijke Joy en vanuit daar werd alles duidelijk. Alle puzzelstukjes kwamen bij elkaar … Vanuit de echte verbinding met mijzelf de verbinding aangaan met de ander, zodat zij de verbinding met zichzelf weer kunnen vinden.

Tegenwoordig zoeken we geluk en succes in externe zaken, maar wat als ik je vertel dat alles al in je zit? Stop met zoeken buiten jezelf en start de diepe reis binnenin. Tijdens die reis leer je namelijk de connectie met jezelf te verdiepen en een diepere verbinding met jezelf aangaan is het hoogst haalbare doel in het leven.

Ik heb een missie. De wereld een stukje mooier maken door het verhogen van bewustzijn. Dit doe ik door mensen te begeleiden op hun ‘Innerlijke Reis’. Ik laat je op ontdekking gaan binnenin jezelf zodat jij jouw eigen antwoorden leert te vinden, lagen in jezelf kan afpellen, je weer open kan stellen voor voelen (echt voelen) en zo de connectie met jezelf kunt verdiepen. Dus ga je mee op reis?

Dus, ga je mee op reis?