Back in Alignment

Module ondergrond

Voel je een verlangen voor verdieping? Plan dan hier een kennismaking in om te kijken of dat 1:1 samenreizen nu de juiste stap is voor jou.

Bewustwording van jouw ondergrond

Tijdens het pad van zelfontwikkeling is het ontzettend belangrijk om een stevige en stabiele ondergrond voor- en in jezelf te creëren. Deze ondergrond is jouw basis voor grootse groei en het steeds dieper kunnen zakken in jezelf. Want hoe steviger jouw ondergrond, hoe dieper jij kunt zakken in je hart en lichaam. Hoe meer stabiliteit, hoe hoger je kunt vliegen.

We kunnen namelijk nog zo verlangen naar een magisch leven vol met extase, als we de helingslagen niet integreren in het leven en in ons lijf, wordt het een lastige wiebelige bedoeling. Als jij steeds weer laag na laag begint en eindigt op de grond, zal je het overzicht kunnen behouden. Module 1. van mijn programma “Back in Alignment Practise” staat daarom ook in het teken van bewustwording. In deze module verankeren we jouw hartsverlangens zodat we daarna hoog mogen vliegen. Ga je mee op reis?

Let’s go within

Ik wil je uitnodigen om op date te gaat met jezelf om helder te gaan krijgen waar je nu precies staat. Maak van dit moment ook echt een sacred moment. Zet een kop thee of cacao, zoek een rustige plek op en ga je binnenwereld in zodat je daarna van binnenuit de vragen hieronder kunt gaan beantwoorden.

TIP —  Je kunt voor het doen van deze opdracht onderstaande meditatie beluisteren. 

Mini relax meditatie 11 minuten - ontspannende scan door je lichaam, 3-6 breathing & hartademen
Schrijfopdracht; de fundering voor de aankomende 3 maanden

Direct na de meditatie wil ik je uitnodigen om vanuit de vraag “Wat wil ik uit de aankomende aankomende 3 maanden halen” 5 minuten flow te schrijven. Herhaal de vraag een paar keer en blijf door schrijven. Het hoeft geen helder of duidelijk verhaal te zijn. Laat het maar allemaal even stromen.

Schrijfopdracht

Als je klaar bent met de 5 minuten schrijven nodig ik je uit om een diepe duik te maken in onderstaande vragen. Mocht je voelen dat je tussendoor in je hoofd schiet, neem dan een pauze. Adem rustig in en uit naar je buik of ga een rondje wandelen voordat je weer verder gaat met de vragen.

  1. Hoe ziet jouw huidige ondergrond er nu uit?
  2. Hoe is jouw verbinding met de aarde?
  3. Hoe is jouw verbinding met het leven?
  4. Hoe is jouw verbinding met het goddelijke / energie?
  5. Hoe is jouw verbinding met jou relaties?
  6. Hoe is jouw verbinding met geld?
  7. Hoe ziet jouw huidige spirituele practise er nu uit?
  8. Voelt dit aan als een stabiele basis aan? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  9. Is jouw leven zich aan het vormgeven zoals jij dat zou willen. Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  10. Ben je op dit moment gelukkig in je leven? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  11. Wat zou jij op dit moment in jouw leven willen veranderen?
  12. Wat is op dit moment jouw allergrootste verlangen?
  13. Wat is je nu aan het tegenhouden dat verlangen te leven?
  14. Hoe zou jij je het allerliefste willen voelen?
  15. Waar zou je graag afscheid van willen nemen in je leven?
  16. Welke grote droom draag je op dit moment mee in je hart?
  17. Hoe stroomt het in je bedrijf / werk?
  18. Zou je daar graag iets anders in willen? Zo ja, wat? Zo nee, waarom niet?
  19. Hoe staat het met de plezier in je leven?
  20. Wat heeft de aardse jij de aankomende tijd nodig?
  21. Wat heeft jouw Ziel de aankomende tijd nodig?
  22. Wat wil je uit de aankomende 3 maanden halen?
Schrijfopdracht; bezoek jouw dromen elke dag

Neem de tijd om rustig je antwoorden door te lezen en onderstreep wat voor jou als belangrijk aanvoelt. Kijk of je nu vanuit de onderstreepte woorden een intentie of een affirmatie lijst kan samenstellen. Je kunt de lijst zo lang mogelijk maken als dat goed voelt voor jou. Kijk wel of je een beetje tot de kern kan komen van jouw diepste verlangens.

Dus bijvoorbeeld: “Ik ben verbonden met mijn authentieke zelf. Ik voel me gezond en gelukkig en ik vertrouw op de kracht van mijn hart en lichaam. Ik trek moeiteloos de juiste klanten aan in mijn bedrijf….. enzovoorts.

Schrijf dit op een blaadje en hang deze ergens op in je huis waar je er vaak aan herinnerd kan worden. Uiteraard is het ook leuk om je intentie te delen in de facebookgroep. Zo kunnen jullie elkaar inspireren.

Bezoek je dromen elke dag

Ik ga je uitnodigen om vanaf nu elke dag jouw dromen te bezoeken. Het is heel krachtig om jouw intentie/affirmatie lijst te herhalen voordat je een meditatie ingaat of voor het slapen gaan. Zo zendt jij elke dag een signaal uit naar het Universum dat je grounded & ready bent voor de grote dromen van jouw hart.

Going within; de drager van jouw alignment proces

In het back in alignment programma zullen meditatie, energetische reizen, mini mindful moments en integratie vragen de basis onderdelen gaan worden van jouw alignment practise.

Deze week beginnen we bij de basis van meditatie… de adem. De adem is een magisch medicijn. Een vriend. Een vriendin. De basis waar je altijd naar terug kunt keren. De verbinding die jij met je adem hebt zegt heel veel over de verbinding met jezelf. Hoe dieper de verbinding met de adem, hoe dieper de verbinding met jouw innerlijke wereld.

Ik ga je daarom uitnodigen om de verbinding met je adem te verdiepen door minimaal 3 keer per week (het liefst elke dag) onderstaande mini ademruimte te pakken en te verbinden met jouw diepe buik ademhaling.

Mini ademruimte 5 minuten - ankeren met jouw diepe buikademhaling voor ontspanning
Schrijf een brief aan jezelf

Er is niks zo helenders dan een brief schrijven aan jezelf. Een brief van de oude jij, aan de nieuwe jij. Ik wil je dus ook uitnodigen om een moment voor jezelf te pakken de aankomende twee weken (neem hier jouw ruimte voor) en een brief te schrijven aan jezelf. Je kunt de brief schrijven aan de toekomstige jij. Een brief waarin je beschrijft waar je nu staat en de reis die je al hebt afgelegd en die je bent gestart. Schrijf over je gevoelens, jouw intentie en al dat wat mag opkomen tijdens het schrijven van de brief. Schrijf de brief vanuit je hart, zonder controle of moeten. Begin maar gewoon en zie wat eruit mag komen. Er is geen goed of slecht. Het is een love letter vanuit je hart aan jezelf.

Je kunt de brief na het schrijven bewaren op een veilige plek in je huis. De Love Letter will show itself again when the time is there. Of je kunt met jezelf afspreken om de brief over 3 maanden weer te openen.

Deze oefening is een heling voor nu & een heling voor later. Het schrijven van brieven aan mijzelf is een van mijn heilige practises die ik een paar keer per jaar herhaal. Het heeft mij de verdieping met mijzelf enorm verdiept de afgelopen jaren. Het is namelijk een hele mooie manier om stil te staan bij de reizen die je keer op keer aflegt in en met jezelf. Het teruglezen van jouw brief na een aantal maanden geeft je de mogelijkheid om bewust stil te staan bij alle magische stappen die je allemaal al hebt gezet.

Bonus Business / Work Module

Wist je dat jouw innerlijke groei gelijk staat aan de groei in je bedrijf? Ik zeg daarom ook altijd dat ondernemen een speedticket zelfontwikkeling is. Vaak zie ik ondernemers om me heen heel hard ploeteren in hun bedrijf en daarmee dus ook in hun leven. Ze werken heel hard om rond te komen. Ze zijn continue op zoek naar iets nieuws en beters. Of ze zijn heel hard bezig met helingslagen aan het verwerken om zo maar de volgende laag van succes aan te kunnen trekken.

Kijk er is niks mis met helen,  hard werken of op zoek zijn naar iets nieuws… sterker nog it’s part of the journey called life & building a kick-ass business of aantrekken van je droombaan. Maar het is wel belangrijk dat je blijft inchecken in hoeverre het je leven geeft, of leven uit je trekt.

Mijn grootste succes ontstaan keer op keer weer als ik uit ratrace van hard werken stap en steeds meer en meer het leven zelf omarm. Het leven heeft namelijk een besmettelijke invloed op je business en werk. Levensenergie is de basis van alles!

Questions to ask yourself

Daarom vandaag een paar vragen voor jou om het leven en je business /werk naast elkaar te leggen. They are the same!

 1. Hoeveel ben je aan het werk en voelt dat als een goede balans?
 2. Hoeveel leven voel je nu op dit moment in je werk/business?
 3. Waar krijg je op dit moment heel veel plezier van in je bedrijf/werk?
 4. En waarvan niet?
 5. Hoe kan het leven jouw business/werk nog veel meer ondersteunen?
 6. Hoe kan jouw bedrijf/werk jou nog veel ondersteunen?
 7. Zijn er dingen die je al heel lang wilt doen, maar al enorm lang aan het uitstellen bent?
 8. Zo ja, wat heb je nodig om in actie te komen?
 9. Zo nee en ben je in a good place? Wat mag je doen om dat te vieren?
 10. Zo nee en je voelt al even geen spark. Wat heb je nodig om deze spark weer te vinden en voelen?
Ready for more?

Deze module is een begin van een reis…. een reis in jou die zich gaat bewegen naar jouw meest ideale droomleven. Mocht je verlangen naar begeleiding op deze reis dan kan dat.

Voel je een verlangen voor verdieping? Plan dan hier een kennismaking in om te kijken of dat 1:1 samenreizen nu de juiste stap is voor jou.

Wil je de gehele back in alignment practise doorlopen en in 11 weken samen reizen richting meer helderheid, rust en vertrouwen in jezelf zodat het leven weer door je heen kan gaan stromen? Lees hier dan meer.